Du kan behandla din artros med bra glukosamintabletter som du handlar på nätet

Man behöver icke mer kapitulera och anta att artros är något növändigt ont tillsammans med ökad ålder. Det finns faktiskt saker att göra och idag så är det känt att man med glukosamin kan mildra symptomen och få bukt med ont i leder och annat som beror på artros. Numera är inte något av apoteken de enda ställen man kan köpa bra glukosamintabletter från.

Men varför ska man undvika att handla glukosamintabletter på apoteken?

Om du tillhör de som har köpt glukosamintabletter på apoteket för att konstatera att de inte ger någon effekt så ska du veta att du inte är ensam. Saken är den att läkemedelsindustrin har klassat detta kosttillskott som ett läkemedel och det har gett apoteken monopol.

Det är monopolet som gör att apotekens priser är skyhöga och kraftigt överstiger normala marknadspriser.

Effekterna av glukosaminet har många studier visat är bäst vid ett intag av 1500 mg per dag. Det är denna mängd som rekommenderas för artros generellt, knän, fingrar eller andra kroppsdelar. Trots denna rekomendation får man bara 625 mg glukosamin per tablett när man handlar på apoteket.

Apotekens rekomendation är max 2 tabletter per dag vilket alltså inte kan ge den effekt man söker. Vad kan man göra? Gå till veterinären och köpa glukosaminpiller för djur? Hälsokosthandeln kan ha både tabletter och pulver men kvaliten är osäker då det är avsett att ge till djur. Det finns en bättre lösning, online…

Med tanke på allt vi sagt förut kan man hitta glukosamin i tablettform på nätet

Fabrikatet GlukoPlus från Gelest AB är ett alternativ. Bakom detta märke, GlukoPlus, döljer sig glukosamin av mycket hög kvalitet som är avsett för människor. Konstigt nog kan det som klassas i Sverige som läkemedel säljas av företaget i Storbrittanien som kosttillskott.

I Sverige så kan man köpa detta glukosamin online på till exempel allt-fraktfritt eller prisad, där det finns både pulver och tabletter. Det är garanterat samma glukosamin som säljs i Storbrittanien fast här Sverige måste det stå att det är avsett för häst eller hund.

Det här är ett enkelt sätt att få det viktiga glukosaminet med rätt kvalitet och till rätt pris. Att det ovanpå allt detta är svenska butiker vi rekommenderar kan vara skönt att veta då de alltid följer svenska regler om e-handel.

Här några väsentliga punkter för en helhetssyn på artrosbehandling

Du får inte jäkta, det tar cirka tre veckor innan glukosaminet börjar verka. Det är viktigt att du vet att det tar tid innan kroppen kommit gång att producera smörjmedel till lederna. Efter tre veckor bör du ha fått minskade eller helt försvunna smärtor. Ska man tro reklamen säger den: Hjälper inom tre veckor.

Något man ska komma ihåg är att man trots glukosaminbehandling kanske inte helt blir av med värken. För att behandlingen ska ge maximal effekt ska det vara en heltäckande behandling med rätt gymnastik.

Med hjälp av en sjukgymnast kan man få instruktioner om övningar man kan göra själv i hemmet. Det finns många som blivit hjälpta av Yoga. I vissa fall fungerar en så enkel sak som en daglig promenad för att lindra eller slippa värken.

Kanske är den livsstil man har inte är den allra bästa för att minska eller slippa värken helt. Det kanske är så att vissa måste börja ta glukosamin redan i 40årsåldern eftersom lederna börjat göra ont i brist på smörjmedel.