Behöver du stilla hungern vid bantning så gör det med lakritspulver

Lakritspulver är en prima hungerdämpare vid bantning. När hungerkänslorna sätter in så ta väldigt lite lakritspulver. 1 knivsudd lakritspulver brukar räcka. Efter 13 minuter, plus/minus 5 minuter, stillas hungern av det goda lakritspulvret.

Alla får icke hjälp mot hungern men de flesta får lindring från hungern samt för 1 del försvinner de totalt. Lakritspulver är juicen ur pressad lakritsrot som spraytorkats och alltså är en hygienisk naturprodukt.

Många förpackningar finns på allt-fraktfritt_se samt ibland på prisad_se. Ammoniumklorid, nämligen salmiak, finns i samma butik.

I små doseringar används lakritspulver såsom hälsokost, framförallt för magen.

Lakritspulver i stora doseringar kan användas såsom blodtryckshöjare.

Nu kan du lätt producera din egen lakrits

Lakrits är det massor som gillar och lätt blir sugna på. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits inte är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på artificiell väg och som likaså kallas för salmiak.

Använda lakritspulver för att göra eget lakritsgodis

Det är klart att du kan producera ditt eget lakritsgodis hemma. Detta är ej så svårt som man kan förmoda. Man kan faktiskt få fram lakritspengar samt övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha korrekt arbetsredskap. Egentligen så är det inte svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

anis

Det finns fler efterrätter och godis som man kan tillverka med den här smaken. Har man endast lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Det här kan man göra till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Om du icke vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Om du icke har så mycket fantasi och helt enkelt inte förstår hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan självklart likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till kolossal hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Ibland så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och det här finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Roligt att frångå traditionella recept och våga satsa på något utstickande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oupphörligen men faktum är att det finns mycket kvar att vidga inom nischen lakritsgodis. Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka hitta nya kombinationer. Var ej rädd att pröva, salt och sött går även bra tillsammans. Det hela handlar om sammansättningen. lakrits nyttigt

En ingrediens som man icke behöver frukta att nyttja

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att tycka om smaken enbart för att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot besök från utlandet så eventuellt man ska vara lite försiktig med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och ej alls som godis.